Bejelentkezés
Oldalainkat 5 vendég böngészi
Szavazás
Márc. 15-ig lesz-e összehangolt adó- és vámhatósági akció a budapesti Kínai Különleges Gazdasági Övezetben?
 

postheadericon Archívum

postheadericon T.olvasó

Tisztelt Olvasó!

E sorok íróját az APEH törvényes és szakszerű vizsgálataival oly mértékben elfoglalta ezen a héten, hogy a honlappal nem volt ideje foglalkozni.

Rövidesen folytatjuk!

A szerkesztő

2010.dec.03.

Módosítás: (2010. december 03. péntek, 12:22)

 

postheadericon kn71

Ahol ismét megtudjuk, hogy a budapesti Kínai Különleges Gazdasági Övezetben nem kell betartani az adótörvényeket.

 

postheadericon kínai nagykereskedésben10

Ahonnan megtudjuk, hogy vannak megbízható kínaiak is akikkel megbeszélhetjük, hogy hol lehet illegális pénztárgépért folyamodni. (Bennszülött magyaroknak ez tilos).

Önt ez nem zavarja?

 

Módosítás: (2010. november 21. vasárnap, 19:34)

 

postheadericon cél

Kérjük a látogatókat, hogy terjesszék az oldal címét - pl. a Facebook, IWIW, stb - segítségével is annak érdekében, hogy minél több emberhez eljuthasson.

Hétfőtől új felvételek lesznek fönn, ajánlom mindenkinek.

A Szerkesztő

 

postheadericon kínai nagykereskedésben9

Tisztelt Olvasó!

Ma egy kicsit számoljunk is. Tegyük fel, hogy Kínából napi 100 kamion géprongy érkezik minden nap a budapesti kínai Különleges Gazdasági Övezetbe. Ennek ÁFA tartalma kamiononként 2-3 millió forint, vagyis naponta 200-300 millió forint. Ez évente 60-90 milliárd forint.

Idén augusztus elején sikerült 2 kamiont "fülön csípni", volt bennük több mint 500 millió értékű áru. Számoljunk utána annak is, hogy mi van akkor, ha nem géprongy, hanem kamiononként 250 millió értékű áru jön be vámolatlanul. (Évi 300 napot számoljunk csak. Bár a Különleges Gazdasági Övezetben csak a kínai újév hetében áll az élet.) Napi 100 kamion az 100 x 250 millió = 25 milliárd. Ennek csak az ÁFA tartalma 5 milliárd. Havi 25 nap alatt ez 25 x 5 MRD = 125 MRD. Évi 300 nap alatt ez 1500 MRD..  ÉS EZ CSAK AZ ÁFA! A dömpingvám és a vám még kb. ugyanennyi. Vagyis: 1 napi bevételből Kolontár és Devecser rendbehozható volna, sőt még maradna is egy kicsi.

Önnek nem hiányzik ez a pénz?

Ha a kínai barátaink ezt nem fizetik be az államkasszába, akkor helyettük ki fogja befizetni? Aki eddig is? Kinek az érdeke ez?

Játsszunk el a gondolattal! Havi 25 napot számolva 25 x 5MRD az 125 MRD csak az ÁFA, a vámok kb ugyanennyi. 10-20 becsületes (!) rátermett  vámos ezt le tudja ellenőrizni, le tudja adminisztrálni. (A határállomások ennél többet is megcsináltak pár éve.) Ha az így befolyó ÁFA-t a munkavállalók között (akik az adót fizetik) szétosztanák, akkor minden adózó kapna decemberben 62.500 Ft-ot. És az államkamrába ezen felül befolyna még kb. 125 MRD vámbevétel.

Egy kicsit mindjárt jobb volna a választópolgár hangulata, a hiánycél könnyedén teljesülne és volna pénz gazdaságélénkítésre is. A következő hónapok mehetnének ugyanígy. Az EU országok költségvetésében pedig egy nagy lyuk tömődne be általuk, mert bizony ez a napi 100 kamionnyi áru nagyobbrészt eddig ott kötött ki. (Az egyszerűség kedvéért itt csak a nagykereskedelmi forgalmat számoltuk. Természetesen a kiskereskedelmi forgalomból is hozzáadódik még kb. ugyanennyi ÁFA, plusz a munkavállalók bérének a járulékai stb. Ezt szintén nem számoltuk.)

Kérés az Olvasóhoz!

1., Kérünk mindenkit, hogy gyűjtse a TESCO és AUCHAN áruházakban kapott blokkokat. (A régebbiek is kellenek.) Különösen azok az érdekesek, amelyet készpénzzel fizettek ki és kínai eredetű áru szerepel rajta, pl. ruha, cipő, TV, műszaki cikk stb.

2., Kérünk mindenkit, hogy adja tovább a http://www.harommajom.hu címet ismerőseinek.

3., A korábbi anyagok a Letöltésekben és az Archívumban találhatók. Kérjük abba is nézzenek bele.

A következő felvételből megtudjuk, hogy egy nagyforgalmú kínai nagykereskedés hadilábon áll egy egyszerű számla kitöltésével is, de az adófizetés elkerülése nagyon jól megy.

A honlap címét elküldtük az APEH több illetékesének. Bízzunk benne, hogy ők is meghallgatják a felvételt és példás gyorsasággal cselekszenek (mint ahogy egy bennszülött magyarral szemben cselekednének)!

 

 

Módosítás: (2010. november 15. hétfő, 13:33)

 
További cikkeink...